Apel za pomoć ugroženom stanovništvu Vlasenice

Posted by:     Tags:      Posted date:  December 21, 2017  |  No comment


December 21, 2017


Poštovani sugrađani i prijatelji Vlasenice,

Prethodne sedmice nezapamćeno nevrijeme pogodilo je Vlasenicu. Orkanski vjetar je načinio neizmjernu štetu i ostavio ogromne posljedice.
U gradskom području vjetar je čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove, dok su u selima, pored kuća, stradali i pomoćni objekti, zasadi, plastenici.

Prema preliminarnoj procjeni ukupni iznos štete pelazi milion konvertibilnih maraka.
Ekipe za procjenu štete su stalno na terenu i tek po završetku njihovog posla imaćemo cjelovitu sliku o razmjerama ove nepogode.

Kada su u pitanju javne ustanove, najugroženiji je objekat Osnovne škole „Vuk Karadžić“, na kome je uništena kompletna krovna konstrukcija.
Bez pomoći prijatelja sami nismo u mogućnosti da se vratimo u normalne tokove i omogućimo pristojan život, prije svega našoj djeci, a onda i ostalim građanima u našoj lokalnoj zajednici.
Polažemo nade da će dobri ljudi, prijatelji Vlasenice, pomoći da se koliko je moguće život normalizuje i da se posljedice ovog nezapamćenog nevremena što prije otklone.
Apelujemo na sve koji su u mogućnosti da pomognu oporavak našeg grada i time pokažu humanost i solidarnost u ovoj situaciji koja svakoga može zadesiti.

Svi koji su zainteresovani da pruže pomoć najugroženijima mogu to učiniti uplatom sredstava na sljedeći način:
SVRHA DOZNAKE: RAČUN POSEBNIH NAMJENA ZA ELEMENTARNE NEPOGODE
PRIMALAC: OPŠTINA VLASENICA
RAČUN PRIMAOCA: 5554000024871491
NOVA BANKA a.d.

U nastavku možete pogledati instrukcije za uplatu sredstava iz inostranstva na devizne račune za pomoć ugroženom stanovništvu Vlasenice, po valutama:

 About the authorYou must be logged in to post a comment.