Đaci u Cikotama dobili vodu

Posted by:     Tags:      Posted date:  August 4, 2017  |  No comment


August 4, 2017


Područna Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Cikotskoj Rijeci, opština Vlasenica, od danas ima vodu, a 32.000 KM za izgradnju cjevovoda do ovog objekta obezbijedili su Opština i američka humanitarna organizacija “LDS Charities”.

“Napokon je i ovaj problem riješen. Možemo samo da zamislimo kako je bilo djeci bez vode”, rekao je načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević, dodajući da djeca u ruralnom području zaslužuju da imaju normalne uslove za školovanje, podjednako kvalitetne kao i djeca u gradskom području, te da je jedan od prioriteta rukovodstva opštine obezbijediti ostanak i opstanak ljudi na selu.

 

 

Direktor  Osnovne škole “Vuk Karadžić” Danka Kezunović navela je da je škola godinama bila bez vode, a da su učenici “sticali osnovna znanja i snalazili se kako znaju i umiju”.

“Presrećni smo što će naši učenici ubuduće imati vodu za piće, što će moći da operu rukice i što će higijenski uslovi konačno biti onakvi kakve svako dijete zaslužuje u 21. vijeku”, istakla je Kezunovićeva.

Ona je naglasila da je u prošloj godini nastavu u ovoj školi pohađalo 12 učenika i da vjeruje da će ih u narednoj biti više.

Predstavnik američke organizacije “LDS Charities” kaže da je ova organizacija donirala 12.000 KM za projekat izgradnje cjevovoda.

Njutn je dodao da “LDS Charities” u Republici Srpskoj realizuje više projekata.

Cjevovod do škole u Cikotama, dug 3.500 metara, izgradilo je vlaseničko preduzeće “Vodovod i kanalizacija”.About the authorYou must be logged in to post a comment.