Dodijeljeni sertifikati polaznicama obuke za rad na računarima i šivaćim mašinama

Posted by:     Tags:      Posted date:  December 1, 2017  |  No comment


December 1, 2017


Predsjednica Skupštine opštine Vlasenica Gordana Trampić uručila je sertifikate korisnicama projekta “Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju marginalizovanih grupa”, povodom uspješno završene obuke za rad na šivaćim mašinama i na kompjuterima.

Predsjednik opštinske Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju Slaviša Pejanović rekao je da ovaj projekat, vrijedan 18.000 KM, finansira Unicef u saradnji sa opštinom Vlasenica, s ciljem uključivanja žena iz marginalizovanih socijalnih grupa u javni život.

“Namjeravamo da do završetka projekta organizujemo radni sastanak sa privrednicima iz naše opštine i da razmotrimo mogućnost da i oni doprinesu njegovom uspjehu. Jedna od mogućnosti o kojoj razmišljamo jeste da polaznice za potrebe ovdašnjih privrednih subjekata pružaju usluge šivenja radnih uniformi, majica i slično”, rekao je Pejanović.

Polaznice su se obučavale na pet savremenih šivaćih mašina i kompjutera, a namjera donatora je da obuka bude nastavljena i po isteku projektnog roka, za druge žene koje budu iskazale interesovanje.

Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Gordana Trampić rekla je da ova lokalna zajednica nastoji da žene uključi u društveno – politički život.

“U Vlasenici je mnogo žena na važnim funkcijama i direktorskim mjestima u Opštinskoj upravi, zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, a podržavamo ih i kroz učešće u različitim projektima”, dodala je Trampićeva.

Polaznice obuke smatraju da projekat predstavlja dobar korak u nastojanjima da se ženama pruži šansa za zaposlenje.

Obuku u trajanju od 30 dana pohađalo je 20 korisnica projekta, a za vrijeme obuke djeci polaznica bio je omogućen boravak u Kutku za podršku.About the authorYou must be logged in to post a comment.