Dr Igor Šoltes posjetio opštinu Vlasenica

Posted by:     Tags:      Posted date:  November 27, 2017  |  No comment
U radnoj posjeti opštini Vlasenica danas je boravio dr Igor Šoltes iz Slovenije, poslanik Evropskog parlamenta i izvjestilac EP za Kosovo. Šoltes se sastao sa načelnikom Vlasenice, Miroslavom Kraljevićem, pri čemu je bilo riječi o prirodnim potencijalima ove opštine.
Kako je rečeno nakon sastanka, u narednom periodu je neophodno uspostaviti što više kontakata, kako bi se omogućila realizacija održivih projekata, koji će unaprijediti nauku na ovim prostorima, zaštititi prirodu, ali i potencijalno otvoriti nova radna mjesta.

“Dosta tema smo otvorili. Razgovarali smo prvenstveno o eko – sistemu i potencijalima koje Vlasenica ima, kao i o svemu onome što Evropa nudi kao pomoć kako bismo to sačuvali”, rekao je načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević.
Načelnik opštine osvrnuo se i na ispitivanja ozona koja su vršena na prostoru Igrišta i Javor planine, ističući neiskorištenost potencijala čistog vazduha na području Vlasenice.

“Konkretno je dogovoreno da napravimo što više kontakata sa odgovornim sektorima u Briselu, da se vidi na koji način, iz kog fonda i u okviru kojih projekata se može najviše izvući za taj kraj, u smislu budućeg održivog razvoja i mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta”, rekao je Šoltes nakon sastanka u Opštini Vlasenica.