Građani Vlasenice prisustvuju obilježavanju “Odbrane Sarajevsko – Romanijske regije”

Posted by:     Tags:      Posted date:  June 16, 2017  |  No comment


June 16, 2017


Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske danas tradicionalno obilježava „Odbranu Sarajevsko – Romanijske regije“ u Sokocu i na Ravnoj Romaniji. Obilježavanju prisustvuju i građani Vlasenice

Prema riječima Nade Ninić, predsjednice Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, oko 20 Vlaseničana otputovalo je na Ravnu Romaniju, uz podršku Opštine Vlasenica, koja je obezbijedila prevoz.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, koji prisustvuje obilježavanju, rekao je da je 4.000 boraca Vojske Republike Srpske, dajući živote za odbranu Sarajevsko-romanijske regije i stvaranje Republike Srpske, dalo ogromnu žrtvu.

Na Vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik na Sokocu sahranjena su 947 poginula borca sa prostora Sarajevsko-romanijske regije, dok je na unutrašnjim zidovima hrama na Ravnoj Romaniji upisano 4.000 imena poginulih boraca ovog kraja.About the authorYou must be logged in to post a comment.