Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske dr Jasmina Davidović posjetila Vlasenicu

Posted by:     Tags:      Posted date:  September 22, 2017  |  No comment


September 22, 2017


Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, dr Jasmina Davidović, danas je posjetila Vlasenicu, gdje je otvorila omladinski košarkaški turnir.
Trodnevni turnir organizovan je u okviru obilježavanja Dana opštine, a učešće će uzeti osam ekipa, sedam iz ove regije i ekipa iz Ljubovije.
Davidovićeva je posjetila SŠC “Milorad Vlačić”, gdje je razgovarala sa direktorom Goranom Đurićem, te predstavnicima Opštinske uprave, Skupštine opštine i KK “10. avgust”.

Davidovićeva je izrazila zadovoljstvo što se nalazi u gradu, koji je rasadnik sportskih talenata.

“Iznenadila sam se koliko je mladih košarkaša i košarkašica poteklo iz ovoga kluba i krenulo na viši nivo. Rekli su mi da ih trenutno desetak igra za reprezantacije Srbije i BiH, što je ogroman uspjeh, jer je Vlasenica relativno mali grad”, rekla je Davidovićeva.

Ona je najavila značajniju pomoć Vlade Republike Srpske i resornog Ministarstva za jačanje sportske infrastrukture u Vlasenici.

“Mi smo i do sada, na nekom manjem nivou podržavali ovaj klub, ali ovdje se otvorilo mnogo tema i vidjela sam da možemo u više pravaca da pomognemo. Pri tome mislim na veću podršku za renoviranje sportskih terena, te podršku Srednjoškolskom centru i upravi”, navela je Davidovićeva.

Marko Todorović, načelnik Odjeljenja za finansije u Opštini Vlasenica, rekao je da je današnja posjeta ministra veoma značajna za ovu lokalnu zajednicu, te da su na sastanku otvorene brojne teme, ne samo iz oblasti sporta, nego i omladinskog aktivizma i vršnjačkog nasilja, kojima će se u narednom periodu posvetiti posebna pažnja.About the authorYou must be logged in to post a comment.