Načelnik opštine posjetio područne škole

Posted by:     Tags:      Posted date:  October 4, 2017  |  No comment


October 4, 2017


 

U okviru obilježavanja “Dječije nedjelje” načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Gordanom Trampić i direktorom Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Vlasenici Dankom Kezunović, posjetio je područna odjeljenja ove škole u Mišarima, Cerskoj i Cikotskoj Rijeci.

U razgovoru sa đacima i njihovim učiteljima rukovodstvo opštine upoznato je sa funkcionisanjem područnih odjeljenja. Govorilo se o njihovim potrebama i problemima sa kojima se susreću, a učenici su pokazali da u znanju i marljivosti ne zaostaju za svojim vršnjacima u gradskoj školi. Tom prilikom djeci  su podijeljeni slatkiši i prigodni pokloni.

Načelnik opštine rekao je da lokalna zajednica ulaže maksimalne napore da obezbijedi podjednake uslove za učenike, kako u centralnoj tako i u seoskim školama. Kraljević je rekao da se godinama unazad nije radilo ništa po pitanju održavanja školskih objekata, te da je lokalna vlast pristupila rješavanju ovih prolema kako funkcionisanje područnih škola ne bi bilo dovedeno u pitanje.

U PO Cerska problem predstavlja grijanje, što će Opština riješiti u narednom periodu, kako bi u zimskim mjesecima đaci nastavu pohađali u toplim učionicama.

Škola u Cikotskoj Rijeci, napravljena prije 40 godina, u trošnom je stanju i tek nedavno je riješeno pitanje vodosnabdijevnja, a u narednom periodu planirana je sanacija mokrih čvorova, kako bi se obezbijedili pristojni sanitarno – higijenski uslovi. Pored ovih, planirani su i radovi na  sanaciji zidova i fasade školskog objekta.

Školi u Mišarima neophodna je sanacija krova, te će u narednom periodu, zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je odobrio sredstva, i ovaj problem biti riješen.About the authorYou must be logged in to post a comment.