Načelnik opštine ugostio najmlađe sugrađane

Posted by:     Tags:      Posted date:  October 3, 2017  |  No comment


October 3, 2017


Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, povodom obilježavanja “Dječije nedjelje”, danas je priredio prijem za najmlađe sugrađane, koji pohađaju predškolsku ustanovu “Prvi koraci” u Vlasenici.

U druženju sa načelnikom opštine i njegovim saradnicima, kroz recitacije, pjesmu i razgovor o dječijim pravima, 40 mališana pokazalo je ono što su naučili u prethodnom periodu uz pomoć vaspitača.

Prva nedjelja u oktobru mjesecu obilježava se kao “Dječija nedjelja” i to je prilika da se kroz dodatne aktivnosti svih institucija i službi ukaže na važnost prepoznavanja potreba svakog djeteta i adekvatnog reagovanja u svim situacijama u kojima se djeca nađu – u kući, školi, lokalnoj zajednici, medijima.

 

 

Načelnik opštine Miroslav Kraljević rekao je da je za njega ovaj prijem veoma važan, jer populacija koju je ugostio predstavlja budućnost Vlasenice. Načelnik Kraljević rekao je da je lokalna zajednica, na čijem je čelu, dužna da brine o potrebama najmlađih sugrađana na njihovom putu odrastanja i da će učiniti sve kako bi im obezbijedili kvalitetnije uslove za život, najavljujući izgradnju dječijih igrališta u Vlasenici.

Ove godine “Dječija nedjelja” obilježava se pod sloganom “Dječiji svijet – moj svijet” sa ciljem aktivnog uključivanja djece s poteškoćama u razvoju u sve aktivnosti ravnopravno.

Direktor PU “Prvi koraci” Aleksandar Stojišić rekao je da ova ustanova nizom aktivnosti obilježava “Dječiju nedjelju”, te da su, pored posjete Opštini, planirane posjete Narodnoj biblioteci i OŠ “Vuk Karadžić”. Obilježavanje je započelo jučerašnjom šetnjom kroz Vlasenicu i simboličnim programom na gradskom trgu.About the authorYou must be logged in to post a comment.