Natavljaju se aktivnosti na rješavanju problema “divljih taksista”

Posted by:     Tags:      Posted date:  July 13, 2017  |  No comment


July 13, 2017


Povodom rješavanja problema koji se tiču nelegalnog prevoza lica, dana 12.07. u Opštini Vlasenica održan je još jedan sastanak na ovu temu.

Pored inspekcijskih organa Opštinske uprave, u čijoj nadležnosti je pitanje „divljih taksista“, sastanku su prisustvovali predstavnici Policijske stanice Vlasenica i Republičke saobraćajne inspekcije. Govorilo se o rezultatima dosadašnjih aktivnosti, te je evidentirano da je u proteklih mjesec dana došlo do smanjenja broja nelegalnih prevoznika, kao i da je jedno lice, koje je ranije obavljalo prevoz protivzakonito, izvršilo registraciju.

Učesnici sastanka naveli su da će u narednom periodu intenzivirati acije suzbijanja rada nelegalnih taksista. Istakli su i da je usvojen Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju, kojim su predviđenje rigorozne kazne za  ove prevoznike.

Stanovništvo koje koristi usluge “divljih taksista” biće legitimisano prilikom zaustavljanja takvih vozila i imaće obavezu da svjedoči u prekršajnom postupku kod nadležnog suda.

Opština Vlasenica ovim putem apeluje na stanovništvo da ne koristi prevoz od strane lica koja nisu registrovana, odnosno od lica koja nemaju vidno istaknutu tablu „TAXI“, na svom vozilu, jer na takav način podstiču sivu ekonomiju.

Pozivamo građane da svaki vid nelegalnog taksi prevoza prijave na broj telefona: 056/490-068.

 About the authorYou must be logged in to post a comment.