Održan sastanak rukovodstva Doma zdravlja i Opštine sa predsjednikom Sindikata zdravstva

Posted by:     Tags:      Posted date:  August 1, 2017  |  No comment


August 1, 2017


Situacija u vlaseničkom Domu zdravlja veoma je teška, zbog više od 3.000.000 KM neizmirenih obaveza iz prethodnog perioda, viška zaposlenih, te je neophodna pomoć zajednice, ali i mjere štednje i smanjenje broja zaposlenih, rečeno je na sastanku predstavnika menadžmenta i sindikata te ustanove, predsjednika Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Srpske Milenka Granulića i načelnika Vlasenice Miroslava Kraljevića.
Na današnjem sastanku, koji je inicirala Sindikalna organizacija Doma zdravlja, rečeno je da je u toj ustanovi višak od 25 do 30 radnika od ukupno 75 zaposlenih.

Granulić je rekao da očekuje da će Vlada Republike Srpske i lokalna zajednica uložiti dodatne napore i pomoći u prevazilaženju problema u vlaseničkom Domu zdravlja.

On je napomenuo da stanovnici Vlasenice zaslužuju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, s obzirom na to da je Dom zdravlja u toj opštini nekada bio jedna od vodećih u regiji po kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Jagoda Petrović rekla je da su problemi te ustanove veliki i da njihovo rješavanje neće biti lako.

“Imaćemo još niz sastanaka i aktivnosti i pokušaćemo da razriješimo ovu situaciju. Važno je da se ponašamo odgovorno, jer je malo vremena pred nama i moramo brzo djelovati”, napomenula je Petrovićeva.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da su problemi u Domu zdravlja godinama nagomilavani i prebacivani sa jedne rukovodeće garniture na drugu.

“Ovdje je blokada u svakom pogledu i zato smo pozvali gospodina Granulića da vidimo kako da problemi budu riješeni u skladu sa zakonom”, naveo je Kraljević, ističući da opština izmiruje sve obaveze prema Domu zdravlja i da je veoma zainteresovana za rješavanje problema.About the authorYou must be logged in to post a comment.