Održana 9. redovna sjednica Skupštine opštine

Posted by:     Tags:      Posted date:  November 20, 2017  |  No comment


November 20, 2017


Skupština opštine Vlasenica, na današnjoj devetoj redovnoj sjednici, usvojila je Nacrt opštinskog budžeta za iduću godinu od 4.917.000 KM, koji je za 4,7 odsto veći od ovogodišnjeg.
Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević rekao je da je planirani budžet opštine za iduću godinu, u poređenju sa ranijim, znatno ambiciozniji i da već ima karakter razvojnog dokumenta, za razliku od ranijih koji su, dominantno, bili socijalni.

“Ubijeđen sam da će budžet u izvršenju biti i veći jer su naredne godine u Vlasenici planirane krupne investicije, a tamo gdje sa radi i gradi ima i prihoda”, naglasio je Kraljević.

On je naveo da je planiran rast budžetskog okvira zbog toga što se u narednoj godini, osim rasta poreskih prihoda, očekuje i rast neporeskih prihoda i tekućih grantova, prije svega realizacija projekta izgradnje studentsko-đačkog doma “Srbija”, za koji je sredstva obezbijedila Vlada Srbije.

“Osim u iznosu planiranih sredstava, u poređenju sa ovom godinom, izmijenjena je i struktura budžeta dodavanjem nove potrošačke jedinice – Teritorijalne vatrogasne jednice, čime je status ove opštinske službe usaglašen sa zakonskim normama”, dodao je Kraljević.

Nacrt usvojenog dokumenta biće narednih dana predmet javne debate u vlasničkim institucijama i ustanovama, preduzećima i mjesnim zajednicama, da bi se u formi prijedloga našao pred odbornicima na decembarskom skupštinskom zasjedanju.

Na današnjem zasjedanju vlasenički odbornici usvojili su i ovogodišnji devetomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta prema kojem je opština Vlasenica u ovom periodu ostvarila budžetski suficit od 70.296 KM, uz izvršenje od 78 odsto u odnosu na planirani budžet.About the authorYou must be logged in to post a comment.