Održana brdska auto – trka “Vlasenica 2017”, Salih Ljubijankić ukupni pobjednik

Posted by:     Tags:      Posted date:  July 23, 2017  |  No comment


July 23, 2017


U Vlasenici je danas održana brdska auto-trka „Vlasenica 2017“, koja je bodovana za šampionat BiH i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske.

U generalnom plasmanu, najbolje vrijeme imao je Salih Ljubijankić iz AK “Cazin”, koji je nakon dvije vožnje na stazi dugačkoj 6.950 metara, vozeći “hondu sivik”, zabilježio najbolji rezultat.

Drugo mjesto pripalo je Đelmi Đani iz AMK “Sunce” iz Jablanice, koji je upravljao “renoom klio”, dok je treće mjesto zauzeo Nihad Seferagić iz AMK “Auto-sport” iz Cazina, vozeći “folksvagen polo”.

Vozio je ukupno  21 učesnik,  iz 13 klubova iz BiH, a najuspješniji u timskoj konkurenciji bio je banjalučki AK “Krankšaft”.  U sedam klasa, koliko se danas vozilo, prva mjesta zauzeli su: Dane Milenović (AK “Spin” Sarajevo), Milan Stojnić (AK “Crankshaft” Banja Luka), Harun Hadžić (AK “ArcRacing” Sarajevo), Dejan Tatić (AK “Crankshaft” Banja Luka), Jasmin Hrnić (AK “Crankshaft” Banja Luka), Salih Ljubijankić (AK “Cazin” Cazin) i Sanel Ćehić (AMK “Pro Drive” Velika Kladuša).

Trku je otvorio načelnik opštine Miroslav Kraljević, a prisustvovao joj je i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić, koji je novinarima izjavio da je zadovoljan što se na ovaj način održava višegodišnja tradicija organizovanja auto-trka u Vlasenici.

Glavi organizator trke je Auto-moto društvo Vlasenica, a pokrovitelji opština Vlasenica i Auto-moto savez Republike Srpske.

 About the authorYou must be logged in to post a comment.