Održana “Trka kroz Vlasenicu”

Posted by:     Tags:      Posted date:  September 16, 2017  |  No comment


September 16, 2017


Na ulicama Vlasenice danas je održana manifestacija “Trka kroz Vlasenicu” kojom je počelo obilježavanje Dana opštine – 21. septembra.
Na trci je učestvovalo više od 200 takmičara iz Vlasenice i regiona, koji su se takmičili u devet trkačkih disciplina.

“Ovo je prvi put da trku organizujemo na gradskim ulicama. Veoma smo zadovoljni što je odziv bio veliki i što je sve proteklo u najboljem redu”, rekao je Sreto Krstić, predsjednik Atletskog kluba Vlasenica.

Pobjednik u konkurenciji seniora na dionici od 3.000 metara bio je atletičar iz Istočnog Sarajeva Stefan Ćuković, dok je u konkurenciji seniorki, dionicu iste dužine najbrže pretrčala članica banjalučkog “Borca” i reprezentativka BiH Lucija Kimani.

Održane su i trke takmičara u mlađim starosnim kategorijama na 50, 100, 200, 300, 400, 500 i 600 metara, trke u konkurenciji juniora i juniorki na 2.000 metara, te rekreativna trka veterana na 1.000 metara.

Ulogu favorita opravdala je Lucija Kimani, koja je u kategoriji seniorki ubjedljivo trijumfovala.
“Prvi put sam u Vlasenici, zadovoljana sam jer svojim učešćem doprinosim razvoju atletike u ovom gradu”, rekla je Kimani.

Organizatori trke bili su Kulturni centar Vlasenica, Turistička organizacija Vlasenica, te vlasenički Atletski klub, dok je pokrovitelj bila Opština Vlasenica.

U okviru obilježavanja Dana opštine narednih dana biće organizove i pozorišne predstave, književne večeri, sportska takmičenja, te kulturno-zabavni programi za djecu.About the authorYou must be logged in to post a comment.