Održane javne rasprave o Nacrtu budžeta opštine Vlasenica za 2018. godinu

Posted by:     Tags:      Posted date:  December 2, 2017  |  No comment
Prethodnih dana u Vlasenici su održane javne rasprave o Nacrtu budžeta ove opštine za 2018. godinu, kojima su prisustvovali predstavnici budžetskih korisnika, Opštinske uprave, javnih preduzeća i nevladinog sektora.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije, Marko Todorović, rekao je da su rasprave bile konstruktivne, kao i da su prisutni uzeli aktivno učešće, te da će biti razmotreni svi prijedlozi i sugestije, sa ciljem kreiranja i donošenja što kvalitetnijeg budžeta za narednu godinu.

Budžetski korisnici izrazili su zadovoljstvo izvršenjem za 2017. godinu, kao i nacrtom za 2018. godinu.

Nacrt opštinskog budžeta za iduću godinu od 4.917.000 KM, koji je bio predmet javne rasprave, za 4,7 odsto veći je od ovogodišnjeg.
Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević rekao je da je planirani budžet opštine za iduću godinu, u poređenju sa ranijim, znatno ambiciozniji i da već ima karakter razvojnog dokumenta, za razliku od ranijih koji su, dominantno, bili socijalni.

“Ubijeđen sam da će budžet u izvršenju biti i veći jer su naredne godine u Vlasenici planirane krupne investicije, a tamo gdje sa radi i gradi ima i prihoda”, naglasio je Kraljević.

On je naveo da je planiran rast budžetskog okvira zbog toga što se u narednoj godini, osim rasta poreskih prihoda, očekuje i rast neporeskih prihoda i tekućih grantova, prije svega realizacija projekta izgradnje studentsko-đačkog doma “Srbija”, za koji je sredstva obezbijedila Vlada Srbije.