Održano predavanje o proizvodnji maline

Posted by:     Tags:      Posted date:  June 15, 2017  |  No comment


June 15, 2017


Danas je u Vlasenici održano teorijsko predavanje na temu “Održiva proizvodnja maline”, kojem su prisustvovale žene, proizvođači maline, sa područja opštine Vlasenica, članice Udruženja žena Podrinja, kao i poljoprivrednici zainteresovani za proizvodnju ove vrste voća.

Predavanje je aktivnost u okviru projekta “Unapređenje proizvodnje maline na području opštine Vlasenica”, koji implementira Udruženje žena Podrinja. Osnovni ciljevi ovog projekta su unapređenje proizvodnje maline uz promociju održive proizvodnje, kao i povećanje broja žena u proizvodnji maline kroz izgradnju kapaciteta u sektoru malinarstva.

Takođe, projekat predviđa nabavku neophodne opreme za proizvodnju malina, kao što su mreže za protivgradnu zaštitu, prskalice sa motorom (atomizeri) za tretman malina, motokopačice i sistemi za navodnjavanje.

Ovaj projekat zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, Vlada Kraljevine Švedske (Projekat za razvoj tržišne poljoprivrede FARMA II) i Opštinska uprava opštine Vlasenica.

Predavanje su održale prestavnice Regionalne savjetodavne službe Bratunac, a naredno je planirano za ponedjeljak, 19. jun, kada će se govoriti o pravilnoj upotrebi pesticidа, herbicida i fungicida u procesu proizvodnje maline.About the authorYou must be logged in to post a comment.