Počela isporuka opreme za proizvodnju malina

Posted by:     Tags:      Posted date:  June 16, 2017  |  No comment


June 16, 2017


Danas je počela isporuka opreme za proizvodnju malina, u okviru projekta  “Unapređenje proizvodnje maline na području opštine Vlasenica”, koji implementira Udruženje žena Podrinja.

Dopremljeno je i biće  postavljenio 15 kompletnih sistema za navodnjavanje – razvodna crijeva, bačve zapremine 1000 l, crijeva za navodnjavanje „kap po kap“  i filteri, odnosno sve ono što je potrebno za zalivanje maline, kako bi bio bolji prinos.

Osnovni ciljevi ovog projekta su unapređenje proizvodnje maline uz promociju održive proizvodnje, kao i povećanje broja žena u proizvodnji maline kroz izgradnju kapaciteta u sektoru malinarstva. Ostatak opreme – mreže za protivgradnu zaštitu, prskalice sa motorom (atomizeri) za tretman malina, motokopačice, biće isporučen korisnicima u toku sljedeće sedmice.
Ovaj projekat zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, Vlada Kraljevine Švedske (Projekat za razvoj tržišne poljoprivrede FARMA II) i Opštinska uprava opštine Vlasenica. Dobavljač opreme je firma “Bios” Visoko.

Takođe, u okviru projekta  održaće se predavanje, u ponedjeljak, 19. juna, u 11 h, u sali Skupštine opštine Vlasenica, kada će se govoriti o pravilnoj upotrebi pesticidа, herbicida i fungicida u procesu proizvodnje maline.About the authorYou must be logged in to post a comment.