Počinju radovi na sanaciji i asfaltiranju puta prema Cikotsoj Rijeci

Posted by:     Tags:      Posted date:  October 4, 2017  |  No comment


October 4, 2017


Preduzeće “Zvornikputevi”, nakon provedene tenderske procedure i potpisivanja ugovora, danas je uvedeno u radove na sanaciji i asfaltiranju dionice puta Vlasenica – Cikotska Rijeka u dužini od 1450 metara. Ove radove, u vrijednosti od 189.853 KM, finansiraju Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Opština Vlasenica.

Zbog neodržavanja u prethodnom periodu ova dionica je u veoma lošem stanju, što svakodnevno ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju i otežava život brojnom stanovništvu ovog područja.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da saradnja ove tri institucije predstavlja primjer dobre prakse i da će, zajedničkim snagama, biti riješen dugogodišnji problem na prioritetnom putnom pravcu Vlasenica – Cikotska Rijeka – Šadići. Ovaj prostor naseljava veliki broj stanovnika srpske i bošnjačke nacionalnosti, kojima će konačno biti omogućena normalna komunikacija za gradom i obavljanje svakodnevnih životnih obaveza.

Načelnik opštine rekao je da će lokalna zajednica, na čijem je čelu, omogućiti asfaltiranje i preostalih 20 km puta, koji je u veoma lošem stanju.About the authorYou must be logged in to post a comment.