Potpisan ugovor za finansiranje projekta izgradnje vatrogasnog doma

Posted by:     Tags:      Posted date:  December 29, 2017  |  No comment


December 29, 2017


Opština Vlasenica jedna je od osam lokalnih zajednica u Republici Srpskoj kojoj su odobrena sredstva Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvija u Republici Srpskoj 2017/2018.

Opština Vlasenica kandidovala je projektni prijedlog “Unaprijeđenje zaštite od požara kroz jačanje kapaciteta vatrogasne jedinice”. Potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava održano je u Banjaluci, dana 28.12.2017. godine.

Direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske /IRB/ Snežana Vujnić i predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Gordana Trampić potpisale su  ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 99.450 KM.

Vujnićeva je istakla da su bespovratna sredstva dobile opštine koje su dostavile najkvalitetnije projekte integrisanog i održivog lokalnog razvoja.

“Finansijski mehanizam uspostavila je Vlada Republike Srpske sa Razvojnom agencijom Švajcarske i UNDP-om, a sredstva su odobrena za osam projekata”, rekla je Vujnićeva.

Savjetnik za lokalnu upravu u UNDP-u Aldin Međedović rekao je da je sredstva za projekat “Lokalni integrisani razvoj” obezbijedila EU.About the authorYou must be logged in to post a comment.