Pozorište mladih iz Zvornika odigralo “Ožalošćenu porodicu” i “Liliku” za vlaseničku publiku

Posted by:     Tags:      Posted date:  September 19, 2017  |  No comment


September 19, 2017


U sklopu obilježavanja Dana opštine Vlasenica – 21. septembra, kulturne, zabavne i sportske manifestacije nastavljaju se i u narednim danima, a ljubitelji pozorišta sinoć su imali priliku da uživaju u komediji Branislava Nušića “Ožalošćena porodica”, u izvođenju Pozorišta mladih Zvornik.

Ova  komedija adaptirana je na moderno doba i, prema riječima mladih glumaca, svako igranje predstave, čiju režiju potpisuje Saša Ikanović, donijelo je nešto novo.
Pozitivnih komentara i pohvala publike nije manjkalo.

U prostorijama Narodne Biblioteke održana je tematska monodrama “Lilika”, rađena po tekstu Dragoslava Mihailovića, a režirao je i adaptirao Saša Ikanović. To je predstava o trinaestogodišnjoj djevojčici koja se oprašta sa svojim djetinjstvom noć uoči odlaska u dom za nezbrinutu djecu. Nju glumi 13-godišnja Katarina Mališević iz Zvornika. Glumica se direktno obraćala publici, ostvarila sa njima interakciju, govoreći o seksualnom zlostavljanju, maltretiranju i nasilju, što je kod publike probudilo emocije, te mnogi nisu krili suze. 

Podsjećamo, u okviru obilježavanja Dana opštine, danas u  15 časova na Trgu srpskih boraca održaće se  vježba pripadnika Policijske uprave Zvornik.

Vježba je pokaznog karaktera, a odražava aktivnosti policijskih pripadnika u realnim situacijama sa kojim se susreću policajci.

U 15:30 časova u izvođenju Mašinog pozorišta iz Beograda, u kino sali Kulturnog centra održaće se dječja pozorišna predstava “Patrolne šape”, a u 19 časova, na istom mjestu, biće održano književno veče, gdje će se predstaviti Vanja Bulić, istaknuti knjiženvik, novinar, publicista i  tv voditelj.

 

 

 

   

 About the authorYou must be logged in to post a comment.