“Projektu” iz Banjaluke prva nagrada za Urbanistički plan opštine Vlasenica na Međunarodnom salonu urbanizma

Posted by:     Tags:      Posted date:  November 10, 2017  |  No comment


November 10, 2017


Na 26. Međunarodnom salonu urbanizma, koji se održava od 08. do 15. novembra ove godine u Nišu (Republika Srbija), u organizaciji Udruženja urbanista Srbije, nagrada za najbolji rad u kategoriji generalni urbanistički planovi pripala je projektantskoj kući “Projekt” a.d. iz Banjaluke, koja je kandidovala Urbanistički plan područja opštine Vlasenica 2016-2036.

Prema riječima dr Isidore Karan, koordinatora plana, zaposlene u banjalučkom “Projektu”, na ovogodišnjem Salonu, u takmičarskom dijelu, bilo je oko 130 prijavljenih radova u različitim kategorijama, i to iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Australije. “Projekt” se predstavio grafičkom ilustracijom Urbanističkog plana Vlasenice, za koji je stručni žiri ocijenio da zaslužuje prvu nagradu u pomenutoj kategoriji.

Podsjećamo, Urbanistički plan opštine Vlasenica usvojen je na šestoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica, održanoj 20. juna 2017. godine.

“Odredili smo industrijske, poslovne i regulacione zone i utvrdili gdje će šta da bude i pod kojim uslovima”, rekao je tom prilikom načelnik Vlasenice, Miroslav Kraljević. On je istakao da je dokumentom precizno definisano gdje će na području opštine biti realizovani planirani krupni infrastrukturni poduhvati, poput kružne raskrsnice, nove autobuske i policijske stanice i studentskog doma.About the authorYou must be logged in to post a comment.