Stambeno zbrinute dvije porodice iz boračke kategorije

Posted by:     Tags:      Posted date:  July 26, 2017  |  No comment


July 26, 2017


Dvije porodice iz boračke kategorije u Vlasenici od danas su stambeno zbrinute. Ključeve stanova, koji su izgrađeni sredstvima Vlade Republike Srpske, jutros je korisnicima uručio načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

“Radi se o dvije stambene jedinice koje su izgrađene sredstvima Vlade RS na stambenim zgradama u Romanijskoj ulici. U skladu sa zakonom formirana je komisija koja je bodovala i izabrala korisnike” – kaže Kraljević.

Stanovi su dodijeljeni Milijani Ninić, kćerki poginulog borca VRS i Desimiru Prhiću, ratnom vojnom invalidu.

Desimir Prhić izrazio je zahvalnost načelniku opštine, navodeći da mu ovaj stan mi znači sve, s obzirom da mu je krajem prošle godine u požaru izgorjela porodična kuća.

Milijana Ninić , kćerka poginulog borca VRS ističe da je na stan čekala 26 godina.
“Hvala načelniku opštine što mi je ovo omogućio, jer 26 godina čekam da dobijem stan” – kaže kroz suze Milijana.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević napominje da je ovo jedna od rijetkih opština koja je privela kraju stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija.
“Uz pomoć Vlade RS ,naravno, i mislim da smo to riješili na najbolji mogući način. Plan i politika ove lokalne zajednice, dok sam ja na čelu, je rješavanje svih problema ljudi koji žive u Vlasenici, s tim da su boračke kategorije prioritet” – ističe Kraljević.

U nadogradnju stanova na dvije stambene zgrade u Romanijskoj ulici u Vlasenici uloženo je 370.000 KM, od čega je Opština izdvojila 30.000 KM, a Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite RS 340.000 KM.About the authorYou must be logged in to post a comment.