Studenti i nastavnici Univerziteta u Voronježu boravili u Vlasenici

Posted by:     Tags:      Posted date:  July 10, 2017  |  No comment


July 10, 2017


U okviru posjete Univerzitetu u Istočnom Sarajevu (UIS), studenti i profesori Agronomskog univerziteta u Voronježu (Rusija) dana 09. jula boravili su u Vlasenici.

Delegacija iz Voronježa, koja broji oko 50 nastavnika i studenata, posjetila je studijski program Šumarstvo, koji u Vlasenici djeluje u okviru Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

U ime Opštine Vlasenica  goste je pozdravila i poželjela dobrodošlicu Danijela Vuković, šef kabineta načelnika opštine.

Stefan Stjepanović, viši asistent, govorio je o osnivanju fakulteta, planu i programu nastave, pogodnostima studiranja, kao i o mogućnosti zapošljavanja nakon završetka studija. Gosti su nakon toga imali priliku da dobiju odgovore na pitanja iz oblasti šumarstva od dekana Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Vesne Milić i njenih saradnika.

Posjeta je nastavak uspješne saradnje dva univerziteta, a tokom juna mjeseca studenti i profesori Univerziteta u Istočnom Sarajevu – Poljoprivrednog fakulteta, Filozofskog fakulteta (Katedra za ruski i srpski jezik i književnost) i Ekonomskog fakulteta Brčko, u okviru Ljetnje škole, boravili su osam dana u posjeti Državnom agronomskom univerzitetu u Voronježu u Rusiji.About the authorYou must be logged in to post a comment.