U Vlasenici održano prvenstvo BiH u brdskom biciklizmu

Posted by:     Tags:      Posted date:  July 3, 2017  |  No comment


July 3, 2017


Na stazi “Lijepa ravan” u Vlasenici u nedjelju, 2. jula, održano je je prvenstvo BiH u brdskom biciklizmu “Eliminator XCE”, u kojem je učešće uzelo 55 takmičara iz svih krajeva BiH.

Ivan Širić iz Žepča pobjednik je trke u disciplini “eliminator”.

Širić je u najjačoj “elit” konkurenciji imao najbolje vrijeme na kružnoj stazi “Lijepa ravan”, dugoj oko 1.300 metara. Drugo mjesto osvojio je Haris Hrustanović iz Mostara, a treće Haris Puškar iz Cazina.

Širić kaže da je zadovoljan postignutim rezultatom. “Staza je bila dobro pripremljena, organizacija odlična i zahvalan sam domaćinima na gostoprimstvu”, izjavio je Širić Srni.

Na Prvenstvu je održano 11 trka, od kojih će se osam bodovati za Premijer ligu BiH, dok su tri vožene u takozvanoj “hobi” kategoriji.

Domaćin prvenstva bio je Biciklistički klub “KPL” iz Vlasenice, čiji je predsjednik Željko Lukić rekao da je u organizaciju ovog takmičenja uložen veliki napor, te da vjeruje da će ovo biti veliki dobitak za grad kada je riječ o sportskoj i turističkoj ponudi.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević obratio se učesnicima i prisutnim ljubiteljima ovog sporta, izrazivši zadovoljstvo što je Vlasenica domaćin jednog ovakvog događaja i što je ugostila velika imena biciklizma. On je istakao da je sport jako bitan u odgoju i životu mladih ljudi, te da će biciklizam i ubuduće imati apsolutnu podršku Opštine, na čijem je čelu.

Predsjednik Biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić rekao je novinarima da se Vlasenica i na ovom takmičenju pokazala kao odličan organizator.

 

 

Pobjednik u kategoriji juniora je Ivan Deronja iz Livna, u kategoriji kadeta Siniša Lukić iz Prijedora, dok je u kategoriji žena najbolja bila Lejla Tanović iz Sarajeva. Prvo mjesto u kategoriji “hobi jedan” osvojio je Amer Muratović iz Tuzle, u kategoriji “hobi dva” Harun Hušić iz Bihaća, a u kategoriji “hobi tri” Edin Taletović iz Živinica.

Pokrovitelj takmičenja je Opština Vlasenica, a sponzori nagrada i pića Kompanija “Boksit” iz Milića, “Vitinka” i “Nektar”.About the authorYou must be logged in to post a comment.