Učenici iz Vlasenice jedini iz BiH na Geografskoj olimpijadi

Posted by:     Tags:      Posted date:  June 16, 2017  |  No comment


June 16, 2017


Ekipa mladih geografa Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ Vlasenica vrijedno se priprema za učešće na Geografskoj olimpijadi jugoistočne Evrope koja će biti održana od 25. do 30. juna u Sloveniji.

Ovo je uvertira pred Svjetsku geografsku olimpijadu koja se ove godine održava u Beogradu, a BiH predstavlja škola iz Vlasenice.

Uz učenike, jedan od glavnih “krivaca” za učešće ove škole na olimpijadi je profesor geografije Dragan Ilić. Svojim predanim radom i sistemom takmičenja koji je profesor prilagodio svjetskim standardima, ova škola je dobila poziv kao jedina u zemlji koja je ispunila kriterijume za nastup.

Vrijedni učenici koriste literaturu na engleskom jeziku, a osvojene dvije bronze na nedavnoj Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Srbiji daju nadu za nove uspjehe. Svi učenici škole imaju ravnopravne šanse za učešće na takmičenjima koje organizuje profesor Ilić, a oni najbolji predstavljaju školu na međunarodnim takmičenjima. U Sloveniju putuju četiri učenika u pratnji profesora.

Direktor Goran Đurić rekao je da su sredstva za učešće na ovom takmičenju, u  iznosu od oko 3.000 KM, obezbijedili Opština Vlasenica i Kompanija “Boksit” iz Milića.About the authorYou must be logged in to post a comment.