Učenici iz Vlasenice jedini iz BiH na Geografskoj olimpijadi

Posted by:     Tags:      Posted date:  June 16, 2017  |  No comment
Ekipa mladih geografa Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ Vlasenica vrijedno se priprema za učešće na Geografskoj olimpijadi jugoistočne Evrope koja će biti održana od 25. do 30. juna u Sloveniji.

Ovo je uvertira pred Svjetsku geografsku olimpijadu koja se ove godine održava u Beogradu, a BiH predstavlja škola iz Vlasenice.

Uz učenike, jedan od glavnih “krivaca” za učešće ove škole na olimpijadi je profesor geografije Dragan Ilić. Svojim predanim radom i sistemom takmičenja koji je profesor prilagodio svjetskim standardima, ova škola je dobila poziv kao jedina u zemlji koja je ispunila kriterijume za nastup.

Vrijedni učenici koriste literaturu na engleskom jeziku, a osvojene dvije bronze na nedavnoj Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Srbiji daju nadu za nove uspjehe. Svi učenici škole imaju ravnopravne šanse za učešće na takmičenjima koje organizuje profesor Ilić, a oni najbolji predstavljaju školu na međunarodnim takmičenjima. U Sloveniju putuju četiri učenika u pratnji profesora.

Direktor Goran Đurić rekao je da su sredstva za učešće na ovom takmičenju, u  iznosu od oko 3.000 KM, obezbijedili Opština Vlasenica i Kompanija “Boksit” iz Milića.