Uručeni ključevi stana Radi Dragičević

Posted by:     Tags:      Posted date:  November 14, 2017  |  No comment


November 14, 2017


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač večeras je u Vlasenici uručio ključeve stana Vlaseničanki Radi Dragičević, za čiju kupovinu je sredstva u iznosu od 45.000 KM obezbijedio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Dragičevićeva je izbjeglica iz Ilijaša, čiju su devetogodišnju kćerku Mirjanu, 1992. godine u selu Bioča kod Ilijaša, silovali i ubili muslimanski ekstremisti, rečeno je na skupu koji je upriličen u kabinetu načelnika Vlasenice Miroslava Kraljevića, koji je bio jedan od inicijatora ove humane akcije.

Zahvaljujući se predsjedniku Dodiku i načelniku Kraljeviću, Dragičevićeva je rekla novinarima da je zadovoljna što napokon ima krov nad glavom.

“Od `95. godine tražila sam da mi se obezbijedi kakav-takav smještaj, no niko mi nije pomogao, dok se za moj problem nije zainteresovao načelnik Kraljević”, rekla je Rada Dragičević.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević izjavio je da ovu opštinu opterećuju ozbiljni finansijski problemi, naslijeđeni iz ranijeg perioda, zbog čega se lokalna vlast obratila za pomoć predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku.

“I sam predsjednik prilikom prve posjete Vlasenici rekao je da će to on da riješi. Obezbijeđena su sredstva, stan je sređen i uknjižen jedan kroz jedan na nju”, rekao je Kraljević.About the authorYou must be logged in to post a comment.